De Brocéliande is een echt sprookjesbos. Dit betoverende bos is een thuishaven van vele mysteries en legenden. Zoals de bekende legende van Koning Arthur, waarvan de precieze locatie niet bekend was, maar sinds meer dan honderd jaar wordt verondersteld dat het Forét de Paimpont ten westen van Rennes de plaats is waarnaar de middeleeuwse schrijvers verwezen in de velen verhalen die zich er zouden hebben afgespeeld

Het Forêt de Paimpont, oftewel Brocéliande, is vooral een bijzondere plek voor mooie wandelingen in een betoverende omgeving. Het is een perfecte plek in Bretagne waar jij je kunt onderdompelen in een magisch universum van geschiedenis en natuur.

Herstel de verbinding met jezelf en jouw omgeving. Vind je eigen ritme. Ontdek de magie die jou de regie over je eigen leven (terug) geeft.

Laat je inspireren door de natuur en de legendes van Brocéliande. Laat je ondersteunen door de Keltische cultuur en haar rituelen.

Met de natuur als coach begeleiden wij jou 5 dagen in de omgeving van Paimpont. 

Programma

Onderdelen van het programma zijn o.a. Shinrin Yoku (bosbaden), contact met bomen, de legendes en sagen, meditatie, mindfulness, healing tao en rituelen in de buitenlucht om jou weer in contact te brengen met je eigen magie.

Wij zijn de hele dag buiten van 10.00 – 16.00 uur, ook bij regen. Er worden geen grote afstanden afgelegd maar als deelnemer moet je wel goed ter been zijn. Eind augustus is de gemiddelde temperatuur 20 graden en er valt weinig regen. Toch is het goed om regenkleding mee te nemen.

Het ochtenddeel bestaat uit Healing Tao en Shinrin yoku in de directe omgeving van Paimpont. De shinrin yoku wordt altijd afgesloten met een theeritueel waarna wij gaan lunchen in de buitenlucht.

Tijdens het middagdeel bezoeken wij een inspirerende plek met een verhaal. Op deze plekken maken wij gebruik van meditatie, visualisatie en eenvoudige rituelen om meer verbinding te ervaren met onze omgeving en onszelf.

De inspirerende plekken die wij bezoeken zijn te vinden op maximaal 20 minuten rijafstand.