Esther van der Weide

Kernwoorden die bij mij passen zijn verbindend, liefdevol, vrijheidslievend, onderzoekend en zonnig.

Door de helderheid van mijn zintuigen ben ik al jong op onderzoek uitgegaan. Het leven is magisch.
Mijn spiritualiteit is sterk verankerd in moeder aarde. In de loop der jaren heb ik kennis en ervaring opgedaan in verschillende natuur tradities, mysteriescholen en paden van bewustwording en dat doe ik nog steeds. Ik ben wat dat betreft een eeuwige student, maar vind het ook heerlijk om kennis en ervaring door te geven. 

Helmy van Walsem

Mijn eerste beleving had ik in augustus 2017.  De rust in combinatie met alle verhalen over de legendes gaf mij direct een gevoel dat ik langer wilde blijven. In plaats van de geplande 2 dagen werd het een week. In 2019 ben ik met Esther weer terug gegaan naar de plek waar wij ons zo goed voelde om inspiratie op te doen.

De belangrijkste vraag was ; "wat trekt ons zo naar het gebied rondom Paimpont?"

Voor mij is het de rust in combinatie met de beperkte toeristische drukte die volledig in het teken staat van verhalen en legendes. De verhalen inspireren mij, prikkelen mijn fantasie en versterkt mijn zelfvertrouwen.

Veel mensen lopen in middeleeuwse kleding of verkleed als een sprookjes figuur. In iedere souvenir winkeltje vind je ridders, tovenaars en andere sprookjes figuren. Dat maakt het gebied al magisch.

Geloof je niet in sprookjes, dan ga je hier geloven.

Door deze inspiratie ben ik meer de bossen in gegaan, heb ik trainingen gevolgd om meer verbinding te gaan voelen met de natuur en de bomen. Ik heb ontdekt dat door de verbeterde verbinding met de natuur om mij heen ik ook dichter bij mijn eigen gevoelens, wensen en verlangens kon komen.

Mijn ervaringen met Shinrin Yoku ( bosbaden) en natuurcoaching deel ik graag met anderen. En zo is het 5 daagse programma 'geboren'.

 

In mijn dagelijkse werkzaamheden inspireer en motiveer ik anderen om meer tijd voor hun voeten te nemen waardoor zij pijnvrij kunnen lopen, beter contact met hun lichaam krijgen en letterlijk en figuurlijk bewustere stappen kunnen zetten.

Ik kan ondersteunend zijn om stappen concreet te maken. Of dit nu te maken heeft met praktische voetverzorging of keuzes maken in het dagelijkse leven.